Kurs – Undervisning – Veiledning
Kurs om tidlig intervensjon og autismespekterforstyrrelser

Invito kursformidler arrangerer kurs om tidlig intervensjon og autismepsekterforstyrrelser, med fokus på lek og språk. Kurset holdes på Sandefjord Motorhotel den 28. mars 2019 fra 09.00 – 15.00. Du kan lese mer om kurset på www.invitokurs.no, eller du kan laste ned flyer her.

les mer...
42487038_10210364139094458_494625690985955328_o

Mandag 24. september var jeg heldig å holdt et dagskurs om opplæring innen språk, lek og sosiale ferdigheter for barn med autismespekterforstyrrelser for over 50 engasjerte fagpersoner og foreldre i Ålesund. Kurset ble arrangert av Invito.

les mer...

Den 2. april er det Verdens autismedag – FN dagen for bevissthet om autisme. Autismeforeningen i Norge har publisert en oversikt over aktiviteter denne dagen. Hva skjer på verdens autismedag 2. april 2017?

les mer...

Research Autism er en britisk organsisasjon som er dedikert til forskning på intervensjoner for personer med autismespekterforstyrrelser. I sitt arbeid gjør de også uavhengige vurderinger av forskning knyttet til ulike intervensjoner. Research Autism har nylig oppdatert sin vurdering av PRT hvor de konkluderer med at; «Det er sterk forskningsstøtte som indikerer at Pivotal Response Treatment […]

les mer...
Podkast om forsking på holdninger til forskning på tidlig autisme

Forskningen om holdninger til forskning på tidlig autisme er nå også omtalt i siste episode av podkasten Autism Matters. Podkasten er på engelsk og det er Sue Fletcher-Watson som snakker om prosjektet og resultatene. Hør på podkasten her.

les mer...
Artikkel om holdninger til forskning på tidlig autisme.

I samarbeid med kollegaer fra Norge og Europa har jeg vært med på forskning om holdninger til forskning på tidlig autisme. Generelt sett er de aller fleste positive til at det gjøres forskning på tidlig autisme, og hvilke temaer som er viktige. Et tema i forskningen var også hvordan man skal omtale barn som man […]

les mer...
Om tilbud til barn med autismespekterforstyrrelser i Stortinget

Stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos stilte følgende spørsmål til helseministeren; Mener statsråden at alle barn med autistismespekterforstyrrelser og deres familier skal ha rett til det beste praktiserende behandlingstilbud uavhengig hvor de bor i landet? Helseministeren svarer om Tidlig og intensiv atferdsanalytisk opplæring og Pivotal Response Treatment, les svaret hans på Stortingets sider.

les mer...
bodo_2016

De regionale nettverkene for tidlig innsats for barn med autismespekterforstyrrelser arrangerer i september 2016 konferanse i Bodø. For mer informasjon se denne siden.

les mer...